top of page

L'adolescent Nocciola Toscana

LOGOTIPO_IN negro.png

La Nocciola Toscana va néixer a Vilafranca del Penedès l’agost del 2003 com una petita gelateria-obrador situada al carrer de Torrelles de Foix al número 18. L’objectiu d’aquella petita Nocciola era oferir un gelat bo, artesà i diferent a l’oferta que hi havia en el moment a Vilafranca, i oferir-lo per la Festa Major que es fa els últims dies d’agost.

Com tots els inicis, va ser un any dur, però l’any següent, La Nocciola Toscana va fer un canvi gran per la seva curta vida, i va assentar el seu establiment oficial i el primer de tots a la Rambla Sant Francesc de Vilafranca, concretament al número 4.

NocTosc_ Octubre 2008.jpg

(Fotografia de Google Maps, La Nocciola Toscana al 2008)

Aquest establiment, mica en mica i fent de formigueta treballadora, va anar avançant i obrint només la persiana per la temporada d’estiu, fins que va aconseguir fer-se un lloc al món de la restauració vilafranquina, degut a la gran acceptació dels seus gelats. La demanda de gelats va començar a estendre’s i es van obrir dos Nocciola Toscana: una a Comarruga i una altra a Sant Joan d’Espí.

A partir d’aquí, la Nocciola Toscana va començar a tenir més demanda, i durant els següents cinc anys es van obrir diverses Nocciola Toscana per Catalunya; de fet, actualment pots disfrutar d’un gelat Nocciola Toscana a Badalona, Vilafranca del Penedès, Comarruga, Calafell, Sitges, Santa Coloma de Gramanet, a Mollet, Pineda de Mar, les Rambles de Barcelona, Vilanova i la Geltrú, a la Garriga, a Miami Platja, entre d’altres.

En un primer moment només es venien gelats, però mica en mica, es va anar expandint la seva cartera de productes, fins al punt de que ara es venen gofres, crepes, cafeteria italiana, orxata artesana, batuts i granissats naturals, cocktails granissats, fins i tot gelats de gel, entre d’altres; i tot manté una producció artesana i la màxima qualitat de les matèries primes.

“La base del nostre èxit és la fabricació artesanal de gelat seguint el mètode de producció tradicional: utilitzant les matèries primes de primera qualitat sense donar l’esquena a gelats de caire més comercial i sempre donant un producte i un servei diferencial”

(Extracte d'una entrevista a La Nocciola Toscana de Molletama.cat)

Que els gelats de La Nocciola Toscana són un èxit culinari no és un secret, només cal tastar-los per adonar-te la textura cremosa, el producte de bona qualitat i amb gust, la poca presència de químics, així com els gustos de fruita madura i no pas a aromes químics.

Tornant a la Nocciola Toscana de Vilafranca del Penedès, en un primer moment, els colors que seguia La Nocciola Toscana era el color blau marí, però anys més tard, la nostra avellana gelada va optar per un color negre més elegant, net i diferent a totes les gelateries de Vilafranca del Penedès.

NocTosc_dic_2013.jpg

(Fotografia de Google Maps, La Nocciola Toscana al desembre de 2013)

Enguany, La Nocciola Toscana de Vilafranca del Penedès va decidir ampliar les seves instal·lacions amb un nou local annèx al local històric de la Rambla Sant Francesc, des del qual ofereixen un servei més particular al públic amb tota l’oferta de dolços a excepció dels gelats i els granissats durant tot l’any; i oferint durant la temporada de l’estiu copes de gelat, gelat per a emportar, granissats, orxates i crepes i gofres per a emportar.

La Nocciola Toscana actualment té 11 anys d’edat, i com a bona adolescent està experimentant una època de canvis, que la està transformant en una “avellana adulta”, cada cop més forta i segura de sí mateixa, cada cop més experta i professional del món dels gelats i amb uns ideals més clars.

Us animem a conèixer La Nocciola Toscana i els seus productes, estem segurs que no us deixaran indiferent i de què us encantarà la seva personalitat d’avellana adolescent!

Featured Posts
Recent Posts
No hay tags aún.
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram App Icon
  • Google+ Basic Square
bottom of page