top of page

Consells per gaudir a la platja #1

Arriba el bon temps, i amb ell, arriben les visites a la platja. A l'agost, la costa acostuma a ser el destí més triat, especialment en èpoques econòmiques on no podem permetre'ns viatjar a destins més llunyans.

Tenim la gran sort de viure al Mediterrani, en platges temperades, amb aigües poc mogudes, i amb un clima constant i sense extrems climàtics. Realment és fàcil gaudir de la platja en tant bones condicions, però tot i així, des de La Nocciola Toscana us volem aconsellar uns conceptes bàsics per a fer de la vostra estància en aquest paradís sorrenc sigui més agradable o òptima.

La preparació

Abans d'anar a la platja, us animem a fer una preparació de la vostra bossa, per tal de què quan hi arribeu no us falti de res. En funció del temps que tingueu intenció d'estar a la platja, necessitareu més o menys coses, però és adient que quan feu la bossa compteu amb: la hidratacio i alimentació, la protecció, la comoditat i els passatemps.

La hidratació a la platja

La hidratació és el principal factor a tenir en compte quan aneu a la platja, és per això que us animem a tenir provisions d'aigua, així com, per a llargues estàncies a la platja d'una nevera amb provisions líquides com aigua, sucs, refrescos, begudes hidratants com "Aquarius" o altres, tè gelat...

Sovint, s'acostuma a portar cervesa o altres alcohols a la platja. Els alcohols no haurien de ser la principal font d'hidratació de la platja, ja que la cervesa sovint crea l'efecte contrari a la hidratació: expulsa els líquids del cos d'una forma més ràpida, i a més l'alcohol crea necessitat de més hidratació. La cervesa refresca, però no hidrata, i menys en un clima humit i calorós com és aprop de la costa.

És per això que es recomana beure refrescos o begudes hidratants (suero) com ara l'Aquarius o el nestea, perquè aconsegueix hidratar, refrescar i alhora restituir els nutrients que es gasten fent exercici a la platja (nedar, fer castells de sorra, jugar a pales, caminar per la sorra, etc. són activitats que requereixen de molta energía, especialmente pels més petits de la casa).

Així doncs, a la vostra bossa abans d'anar a la platja, fiqueu-hi una bona ampolla d'aigua i algun suc o refresc!

L'alimentació a la platja

L'alimentació també és un punt a tenir en compte alhora de fer la bossa, és important alimentar-se després d'una jornada de sol, aigua i moviment del teu cos. Quan fas esport, el teu cos crema reserves d'energia i sovint crea sensació de gana, és per això que recomanem portar menjar o algun entrepà de casa per a poder restituir aquesta crema de reserves.

Els aliments més idònis per la platja són aquells que hidraten, és a dir, que tenen més reserva d'aigua, com ara la fruita, els vegetals, les sopes fredes o gazpatxos, entre d'altres. Si has d'estar moltes hores a la platja, preparat un àpat bastat en vegetals, caldos o hidrats (pasta, entrepans...). És millor no fer àpats molt grans a la platja, ja que amb la calor no és una bona combinació fer digestions molt pesades, i el contacte amb l'aigua freda mentre el cos fa la digestió pot ser causa de talls de digestió.

És millor alimentar-se poc, però alimentar-se amb fruites, gazpatxos o amanides vegetals. Tanmateix, si et pots alimentar i refrescar alhora, és la combinació perfecte; per tant, l'idòni és portar aliments freds. Si no teniu nevera, sempre podeu visitar la vostra Nocciola Toscana més propera a fer un gelat, un perfecte constituent per la platja!

Podeu seguir llegint aquest post a aquest enllaç:

http://lanocciola.wix.com/lanocciola#!Consell-per-gaudir-a-la-Platja-2/c25y/19987649-08CB-4D7E-8C7A-B361EADCEFF4

Featured Posts
Recent Posts
No hay tags aún.
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram App Icon
  • Google+ Basic Square
bottom of page