top of page

Gin Tònic a la maduixa!

Aquest cap de setmana toca... Gin Tònic a la maduixa!

gintonics fresa.jpg

La màgia del Gin Tònic és inexplicable, i la passió que ha despertat aquests últims anys tampoc té explicació; ara bé, l'únic que sabem és que ens encanta la varietat de ginebres i les seves combinacions.

Des de la Nocciola Toscana us presentarem la nostra recepta de Gin Tònic amb maduixes, només necessitareu:

- Ginebra London nº1

- Maduixes fresques

- Gel de glaçons grans

- Tònica

- Copa refrigerada

- LLimona

En primer lloc, necessiteu una copa refrigerada prèviament al congelador. Normalment és un pas que la gent acostuma a saltar-se, però nosaltres defensem la copa gelada des de la Nocciola Toscana, ja que creiem que el gust fresc que aporta el contacte entre els llavis i la copa és idòni per notar un sabor més particular de la ginebra i de la maduixa.

En segon lloc, col·locarem uns tres o quatre glaçons grans. El glaçó gran, a diferència del glaçó mitjà o petit, permet que es mantingui més la fredor del gèl i no es desfaci tant fàcilment, fent que la ginebra no s'aigualeixi.

A continuació, agafarem la llimona i farem el twist, és a dir, tallarem la pela de la llimona fent una mena de tirabuixó. Agafarem al tirabuixó i dins de la copa l'anirém cargolant, fent que el twist deixi un aroma a llimona per tota la copa i el gel, sense tapar la resta de gust, només un aroma. Un cop hem espremut el twist el col·locarem al centre de la copa al mig del gel.

En tercer lloc, tallarem les maduixes naturals a rondanxes, treient la fulla correctament, i deixant la part més vermella del fruit. Les maduixes no han d'estar molt madures, perquè es desfarien amb la ginebra, però tampoc han d'estar verdes, ja que crearien un gust àcid que no acompañaria el gust de la ginebra. La quantitat de maduixa, és una maduixa mitjana de textura ferma. Al mateix moment que tallem la maduixa a rondanxes, agafarem una segona maduixa més petita i hi farem un tall al mig de forma horitzontal; aquesta maduixa ens servirà de presentació a la copa.

Tot seguit, afegirem la Ginebra London nº1. Per què aquesta ginebra i no una altra? Doncs sincerament no som tant experts, però el nostre cocteler ens va dir que aquesta ginebra adopta uns matissos molt més afruitats quan s'hi afegeixen fruits naturals, i que el fabricant de London nº 1, defensa aquesta combinació amb la seva Ginebra. Així doncs, nosaltres seguim el gust dels experts! La quantitat de ginebra normalment ha de ser 1/5, però també es diu que s'ha de comptar a tres missipis, per fer una mida aproximada o estàndard. No cal sobrepassar-se amb la ginebra, sinó la barreja de gustos no serà l'òptima.

Per acabar, afegirem la tònica. Normalment a la Nocciola Toscana fem servir Schweppes, però hi ha tot tipus de tòniques que poden quedar prou bé. L'únic que recomanem és que no feu servir Tòniques amb pebre, ja que es matarà tot el gust i dolçor de la maduixa.

Per últim, col·loqueu la maduixa de presentació que haviem tallat anteriorment a la copa, i voilà! A gaudir d'un bon Gintonic en la millor companyia!

Ara ja sabeu com es fan! Si no us atreviu a fer-ho a casa, sempre podeu venir a la Nocciola Toscana a fer un bon Gintonic de maduixa, o de canella, o de pebre, o de farigola... Sempre pots fer una cata de gintonics per triar el que més t'agradi!!

Featured Posts
Recent Posts
No hay tags aún.
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram App Icon
  • Google+ Basic Square
bottom of page