top of page

Beneficios de la Horchata artesana de La Nocciola Toscana

A la Nocciola Toscana estem molt orgullossos de la nostra Orxata artesana. No hem guanyat cap premi (encara), però hi posem tanta estima al procés d'elaboració de la nostra orxata que creiem que es nota, i els nostres clients així ens ho fan saber.

Hem cercat els beneficis que té aquesta beguda vegetal i això és el que hem trobat:

químicament parlant, la xufa conté nutrients similars als del fruits secs, com ara carbohidrats, grasses vegetals, fibra i proteïnes, així com vitamina E i C; aquesta combinació la converteix en un tubercle que dóna energia sense necessitat d'engreixar, i, gràcies a la fibra vegetal de la xufa o orxata, la fa un vegetal perfecte per a millorar la digestió i per a combatre les flatulències o el "flato".

La Orxata, doncs, conté les mateixes propietats que la xufa, però a més en el procés d'elaboració s'hi afegeix aigua i sucre, cosa que augmenta la presència de glucosa (energia o calories) i d'aigua (solució) en la visió química d'aquesta beguda.

És per això que podem dir que l'Orxata és un bon hidratant, que servida ben freda, ajuda a refrigerar la nostra temperatura del cos, i que gràcies a la glucosa i els hidrats vegetals, ens aporta energia de fàcil combustibilitat (cosa que ajuda a no crear reserves en forma de grasses).

L'orxata i la xufa tenen una grassa vegetal beneficiosa per l'organisme humà: L'Omega 9, que combinada amb els antioxidants Vitamina C i Vitamina E, la fa una beguda perfecte per combatre el colesterol (sempre i quan es moderi el consum de sucre).

Per acabar-ho de rematar, una de les proteïnes vegetals més importants pel nostre organisme, i que contenen tots els fruits secs i també la Xufa, és l'arginina. L'arginina és un aminoàcid d'origen vegetal que ajuda a l'organisme humà a cicatritzar i crear defenses inmunològiques. L'arginina, també, és una proteïna que ajuda a disminuïr la quantitat de sucre que hi ha a la sang; és per això, que aquesta propietat de la xufa, ajuda a que l'orxata sigui un beguda idònea pels diabètics (sempre i quan sigui orxata sense sucre o edulcorant).

La Xufa és un tubercle vegetal i, per tant, es planta sota terra i neix un petit brot de planta similar al que fa una pastanaga. Aquest tubercle necessita unes temperatures mitges elevades i necessita un sòl més aviat ric en nutrients, però de consistència lleugera més aviat que compacta, per tal de què la xufa pugui crèixer fàcilment.

El procés d'elaboració de l'orxata és ben senzill, només es necessita Xufa a grans quantitats, aigua, sucre i molta paciència i estima per l'elaboració. La Xufa la fem servir seca, ja que d'aquesta manera s'hidrata correctament amb l'aigua, i deixa anar la llet de xufa, que és el que anomenem orxata.

Esperem que aquest article us hagi obert les ganes de beure un bon got d'orxata artesana! Ara ja sabeu, el pròxim cop que bebeu una Orxata fresqueta de la Nocciola Toscana, penseu en tot el que fa aquesta beguda pel vostre organisme!

Featured Posts
Recent Posts
No hay tags aún.
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram App Icon
  • Google+ Basic Square
bottom of page